Over Gezonde Tuinen

We verbeteren de levenskwaliteit van mensen door hen te helpen naar een gezonde, veilige én mooie tuin!U zoekt oplossingen:


✓ Voor zieke planten, onkruid en plaagdieren.

✓ Met respect voor mens, dier en omgeving.

✓ Die efficiënt werken én economisch haalbaar zijn.Voor wie?


✓ Ben je als consument op zoek naar gezonde, veilige en efficiënte oplossingen voor uw tuin?

✓ Ben je als bedrijf op zoek naar geluidloos groenonderhoud of een duurzame aanpak van uw bedrijfsgroen?

✓ Ben je als overheid of instelling met de recente beperkingen op zoek naar professioneel advies over de duurzame aanpak van het groen?Waarom voor ons kiezen?


✓ Kostenbesparend

✓ Goed voor de biodiversiteit en de omgeving

✓ Goed voor uw imago

✓ Veilige en gezonde aanpak
Stefanie Pype

Mijn passie in biologische bestrijding en gewasbescherming is ontstaan tijdens mijn studies. Eerst in het "Proefcentrum voor sierteelt" tijdens een stage op het waarneming- en waarschuwingsysteem voor boomkwekerij, openbaar groen en tuinaanleg. Daarna in het "Labo voor Agrozoölogie" aan de Universiteit Gent waar onderzoek gedaan wordt naar de bestrijding van plagen met natuurlijke vijanden.

Met mijn ervaring in en met passie voor de bestrijding van ziekten, plagen en onkruiden in de tuinsector wil ik mensen helpen hun tuin terug in evenwicht te krijgen. Ik geloof sterk in duurzame, biologische oplossingen. Soms kunnen we niet anders dan een chemisch middel gebruiken, maar bij de keuze van het product houden we rekening met de impact van het middel op mens en milieu. Uiteraard kiezen we steeds voor de meest gezonde en duurzame oplossing.

Bryo-lid

Bryo is powered by Voka

Wat doet Bryo?

Lid Jong Ondernemen

Belgische federatie voor groenvoorzieners

Wat doen we?

Bevriende projecten

Alleen gaan we snel, samen gaan we ver.

Meer weten?

Eerlijk en transparant ondernemen!

Gezond bestrijden, binnen & buiten! 

Mijn ambitie is om gezonde en duurzame oplossingen aan te bieden voor onkruid, ongedierte en zieke planten. Met gezond verstand ga ik te werk en ik pas daarbij het systeem van IPM toe. IPM (Integrated Pest Management) is een term uit de landbouw. IPM is de rationele toepassing van een combinatie van biologische, biotechnologische, mechanische, fysische en chemische bestrijding. De laatste optie is een chemische bestrijding. Er worden dus eerst naar alternatieven gezocht met chemie als laatste optie. Het gebruik van chemische gewasbeschermingsmiddelen wordt als absolute minimum beperkt dat noodzakelijk is om schadelijke organismen onder de economische schadedrempel te houden. Daarnaast worden ook teelttechnische maatregelen genomen om preventief op te treden.

Heel concreet komt het hier op neer: eerst kijken, zoeken naar alternatieven zoals biologische bestrijding, alternatieve onkruidbeheersing, niet-giftige plaagdierbeheersing. En indien echt noodzakelijk kan een chemisch middel, liefst selectief, ingezet worden.

Transparant ondernemen zowel naar de klant als naar de leverancier. Correcte communicatie is voor mij belangrijk als ondernemer. 

Eerlijke en neutrale tips, advies en oplossingen. Neutraal advies is belangrijk om een zo efficiënt mogelijke oplossing te vinden. Iedereen is erbij gebaat als je zo snel mogelijk de juiste informatie en oplossing vindt. 

Ik wil jou helpen zoeken naar een snelle en duurzame oplossing. Contacteer me bij vragen.

Wie kan bij ons terecht?

Iedereen die neutrale en eerlijke informatie wil over ziekten, plagen, onkruid of ongedierte. Je kan bij ons terecht voor informatie, tips en advies over hoe je zelf een behandeling kan doen. Je kan zelf ook producten aankopen via onze webshop. Of je kan onze dienst inhuren om op een efficiënte en professionele een behandeling te laten doen. We zijn gespecialiseerd in ziekten en plagen op planten, onkruid en ongedierte. 

We zijn er voor zowel particulieren als KMO als school- en zorgcentra.

Waarvoor kan je bij ons terecht?

Je kan bij ons terecht voor informatie, tips en advies over ziekten, plagen, onkruiden en ongedierte op onze website. Daarnaast kan je zelf producten aankopen via onze webshop. Heb je een aantasting binnen of buiten en wil je zo snel mogelijk geholpen worden, dan kan je onze dienst inhuren voor een behandeling. Door onze professionele en verantwoorde aanpak ben je zeker van een snel, goed en gezond resultaat.

Handige harry? Doe het zelf en haal de producten uit onze webshop!

Liever lekker lui? Maak een afspraak met onze professionele dienst behandelingen!